søndag 26. januar 2014

Helgepyssel - knaggrekke

Har dere noen gamle planker liggende å slenge? Vel, da er dette prosjektet noe for deg.
Denne helgen har jeg nemlig forsøkt lage en knaggrekke av sånne til den bittelille entreen jeg har i kjelleren. Fordi jeg drømmer om at en rød tråd skal sno seg gjennom huset, valgte jeg å lage akkurat samme type som jeg i sin tid laget til entreen oppe. Begge rommene er bittesmå og trange, men jeg ønsker mulighet til å kunne henge opp klær og annen aktuell dritt man har behov for å slenge fra seg. 

På sånne små rom kan det lett få et litt "travelt" uttrykk om man henger knagger i hytt og pine, så derfor har jeg valgt en løsning som går fra vegg til vegg. Enkelt og greit. 

Og selvfølgelig skal det ikke være farger :-p


Oppskriften går bare ut på å ta en gammel bordkledningplank...den jeg har holdt på med i helgen var særdeles gammel og skral og når sant skal sies så gikk jo hele dette prosjektet rett i den store hvite porselenskålen. Ja den knakk da jeg begynte skru svære bolter i den. Tror jeg forboret med et litt for lite bor, men en sånn erfaring kan jo dere bare ta som en bonus slik at ikke dere gjør samme dumme tabbe. Altså: Velg et bor som faktisk passer til boltene du skal skru i.


Fordi prosjektet egentlig var skikkelig mislykka så må jeg nok jukse litt, og legge ved bilder av min andre knaggrekke. Den er akkurat lik den jeg strevde med i helgen, men henger fortsatt sammen. Jeg digger den. Vi har alltid plass til å henge fra oss noe.


Nå synes jeg denne gjør såpass mye ut av seg så jeg har ingen annen pynt på veggen. Denne er lissom veggdekor og nyttegjenstand i ett.
Når det gjelder knaggene i kjellerentreen så får jeg gå på oppdagelsesferd i den raskt minkende plankesamlingen min og se om jeg finner en liten godbit jeg kan lage noe fint av.

Summary:
This weekend I tried to make yet another coat rack. This time it was ment for the little hall in the basement. Well, suddenly the wood broke, so the pictures here are of the coat rack I have in my other hall. 


torsdag 23. januar 2014

Prosjekt "gulvlegging" går sin gang...

Det begynte altså med at vi la nytt golv i kjellerstuen. Så fant jeg ut at med det samme jeg hadde tatt av listene så burde man hive et friskt strøk maling på veggene. Som tenkt så gjort. Det aller smarteste ville nok å male før man legger gulvet, men man kan jo ikke tenke på alt i riktig rekkefølge...

Nå tørker den siste malingen, og jeg ligger og ruller meg på det nye gulvet. Tror jeg sier meg fornøyd med prosjektet.

Jepp, du ser riktig, det er en glippe under listen. Den er nemlig ikke festet ennå. Jeg liker å utsette ting og kose meg underveis:-)

Og bildet er tatt med mobilen. Jeg tar faktisk ganske mange bilder med mobilen når jeg tenker meg om. Ser mange ber om unnskyldning for det samme på sine blogger, og det skjønner jeg ingenting av. Vi som gidder blogge tar jo for faen bilde av og med det vi vil, uten å måtte stå til rette for noen.

Dustinger som ber om unnskyldning!
Mulig det heller er for å poengere at de er klar over at bildet ikke er av den beste kvaliteten og at de gjerne vil framstå som litt mer perfekt enn hva de klarer være de skriver dette. Vel, da kan man ikke gjøre annet enn å føle litt sympati for dem som innehar såpass lite selvtillit at de ikke engang kan slenge med noen shitty bilder på bloggen sin uten å be om tilgivelse. Holy!

Oi, lang tirade her nede fra gulvet...

Summary:
Having finished floor in basement living room, I decided to paint the walls crisp white. 
It would look better with the new floor. 
Now I am so happy that I just lie on the new floor and roll around on it. 
It is such a beautiful room when there is no furniture here. 
I love it!

søndag 19. januar 2014

Helgepyssel - origami lampeskjermer

Vel, så måtte jeg bare prøve.


Lampeskjermer av papir. Origami style.

"Oppskrift" fant jeg HER.

Nå hadde jeg ikke annet for hånden enn helt ordinært kopipapir i A4-format, og på én lampeskjerm gikk det med to. Et ark utgjorde halvparten av lampeskjermen slik at jeg måtte lime to og to sammen etter å ha brettet dem. Ikke den beste løsningen siden det var litt vanskelig å få det til å sitte sammen til det tørket, men det gikk nå på et vis.

Fordi jeg er en skikkelig pyse når det gjelder lamper og evt. varmeutvikling så har jeg kun noen puslete led-pærer i disse. Jeg er ikke helt sikker på hvor mye varme sammenlimte, helt ordinære kopipapirark tåler.

Summary:
This weekend I made ​​origami lamp shades. 
After folding one sheet of paper, I realized that I also have to fold another one to make a lampshade large enough to fit the lamp. Glued the two sheets together and had some trouble making it as perfect as I wanted it to be. 
I struggled a bit, so I do not think this is a project I want to repeat anytime soon.

torsdag 16. januar 2014

Nytt prosjekt på gang

Nå har det seg sånn at en venninne nettopp har kjøpt seg hus, og er i full gang med oppussing.
Og uten at jeg helt er klar over det så blir jeg så revet med av alt oppussingspratet at jeg river av gulvet i kjellerstuen.

Før-bilder. Gulvet er i ferd med å forsvinne...

Her ser dere en av grunnene til at nytt gulv kom på plass. Av en eller annen grunn har forrige gulvlegger prioritert å la være dekke et lite stykke av gulvet ved trappa. Merkelig egentlig. Og utrolig irriterende!

Underveis-bilde
Lyst og deilig gulv. Og, ja, vi jukset da vi malte veggene og orka ikke ta av listene. Regner med jeg fikser det nå...man bør jo male når man først har tatt av gulvlistene lissom...

onsdag 15. januar 2014

Gratulerer med dagen!

Da er jeg blitt mor til en voksen kvinne...sånn cirka.
Lille-Hetty er i allefall 18 år i dag og da må man jo ha bursdagsfrokost.



Neida, slapp helt av. Jeg skal ikke underholde dere med lange, detaljerte historier om fødselen, eller med "morsomme" historier som bare vil gjøre Lille-Hetty pinlig berørt.


Jeg fødte, oppdro, men kjenner ikke min besøkelsestid, så jeg håper jeg fortsatt får en betydelig plass i min fantastiske datters liv. 
Gratulerer med dagen!


Summary:
My daughter is 18 years old today! So early this morning (before school) we celebrated in the kitchen. While it was still dark outside we lit candles and served cupcakes, fruit, pink lemonade and presents. Very cozy!

søndag 12. januar 2014

Helgepyssel: Gull-studs på veggen

Det kommer vel ikke som noen overraskelse på de som kjenner meg når jeg nå informerer om at jeg er en liten glamhore. Jeg simpelthen elsker alt som glitrer og skinner. Gull og glamour gjør livet mitt fullkomment.

I tillegg er jeg bare så utrolig gla' i å lage ting.

Jeg burde vel egentlig vært alkymist, men det nest beste er å lage ting av billig gullpapir man i et lettsindig øyeblikk handlet hos Søstrene Greene. Ja dere vet...yndlingsbutikken min, som jeg velger holde meg unna en stund framover på grunn av DENNE insidenten. Vel, gullpapiret var heldigvis kjøpt inn for lenge siden. 


Det har seg sånn at jeg for tiden har en liten hang up på studs. Dere vet sånne dingser man pimper opp klærne sine med. De har sikkert et godt norsk navn også, men jeg klarer ikke komme på noe i skrivende stund. Nå skal det vel sies jeg har hatt denne stud-hang up'en en ganske lang stund, og det gikk først og fremst ut over klærne til de andre i huset, men nå har jeg begynt på min egen garderobe også. 


Altså, lang historie kort: Jeg har sydd studs av gullpapir i A4-størrelse.
Mente i planleggingsfasen av dette prosjektet at dette måtte være en innredringsdetalj midt i blinken for en så rocka familie som vi da tross alt mener vi er...

Først klippet jeg til arkene slik at de ble kvadratiske, og deretter sydde jeg dem inn litt på skrå i hvert hjørne slik at de ble sånne lave pyramider. 



Nå står vi alle med hodene våre litt på skrå og betrakter denne veggdekoren og vi klarer lissom ikke bli enige om det er utrolig harry eller utrolig stilig. Og hvor langt unna må man stå før det går fra å være harry til å være stilig? Og hvor mye gull kan man egentlig fylle stuen med? 


Summary:
This weekend I have made studs/rivets out of gold paper. I cut the paper into squares and used the sewing machine in the corners of the paper so that it got a pyramid form. Tada! A gold stud is born!
We are not quite sure if the studs on the wall is just tacky or extremely cool, but we will let them hang there for a while.

onsdag 8. januar 2014

Blanke ark på kjøkkenet

Juhuu! For aller første gang rekker jeg være med på en månedsutfordring på NIB.
Jeg fikk nemlig en mistanke for ikke så lenge siden om at til tross for navnet så varer ikke en månedsutfordring en måned, men bare et par dager eller noe sånt. Det var bare å kunne treffe på disse dagene...noe som for meg ikke var så lett siden jeg ikke henger på NIB-sidene hver uke for å si det sånn.


Men nå rakk jeg det...på hengende håret, for jeg er akkurat på vei ut døra. Takk og pris for at jeg kosta det verste av kjøkkenbenkene i går en gang!


Denne månedens utfordring heter "Blanke ark" og utspiller seg på kjøkkenet. En fin måte å sørge for at alle har fått jula ut av huset til rimelig tid. Nå kan jo ikke jeg avsløre at alle de store kassene med julepynt ennå ikke er kommet tilbake til sine plasser i hyllene i kjelleren, men står stablet i stua - like foran trappa ned til kjelleren. Man kan kanskje si det sånn at det er Snekker'n skyld, for han er lissom husets bærer.


Anyway...her er kjøkkenet mitt. Fritt for julepynt. Nå er det kanskje for masse stæsj her til at man kan kalle det blanke ark, men i mitt hode tror jeg at jeg har en minimalistisk stil. Da jeg erklærte dette overfor en venninne av meg lo hun så en liten ulykke var nær forestående.

Men jeg nekter gi meg på at jeg ikke har en minimalistisk stil. Det kunne nemlig vært mye værre. Jeg har en utrolig evne til å ikke kvitte meg med ting. Sikkert ikke sunt, men utrolig kjekt når man plutselig kommer i en sånn situasjon at man behøver en orange bolle utformet som en elefant.


Jeg liker også at ting jeg bruker til daglig står i min umiddelbare nærhet. Det er utrolig lite praktisk å måtte klatre opp i øverste hylle for å hente ned kaffekapsler eller te-poser hver gang man skal lage seg en varm drikke. Ja, også marsmallows da...det MÅ man jo ha i kakaoen.


Hm...det er vel også grunnen til at brødkniven ligger sånn og slenger. Veldig slitsomt å måtte dra ut skuffen for å ta den fram hver gang noen skal skjære brød...


Kjøkkenet mitt er et sammensurium av nytt og gammelt, dyrt og gratis, hjemmelaget og kjøpt. Tilsammen blir det midt i blinken for vårt bruk...sånn cirka.


Summary: 
I'm sorry, but I'm in a hurry and haven't got the time to translate everything. The essens of it all is that I'm participating in a sort of competition...kinda. We just show pictures from our kitchen, so that is what this is; just some pictures from my kitchen.

søndag 5. januar 2014

Helgepyssel - høsting av tre og heising av flagg.

Denne helgen har egentlig gått med til å se på Tour de Ski og spille Wordfeud, men så fikk vi til slutt høstet juletreet og pakket bort det meste av julepynten. Fortsatt dukker det opp røde saker litt her og der, og jeg innser jeg denne julen kanskje dro den vel langt med tanke på dekorering av hjemmet.

Anyway...treet står nå like ved peisen, klart til demontering.


Det var imidlertid under høstingen av treet et lite drama utspilte seg.

Snekker'n presterte dra av flaggene i en høyst uorganisert bevegelse og snurret dem sammen som en bylt! Jeg ble helt satt ut og sto først helt fjetret og bare så på han...med åpen munn. Flaggene ble jo selvsagt bare en floke som det ikke lot seg løse opp. Mai gad!

Så skulle han til å gjøre det samme med den andre flagg-lenken. Jeg fløy gjennom rommet og klarte avverge situasjonen ved å dytte han inn i juletreet slik at taket han hadde på flaggene glapp. Takk og pris!

Så grep han etter en lenke av perler. Jeg hylte av skrekk og ba han være så snill å sette seg å se sport på tv'n istedet.
Om noen av dere har opplevd den der følelsen man får når man overhode ikke har kontroll på situasjonen i det hele tatt og man tror sitt eget liv står på spill, så vet dere akkurat hvordan jeg hadde det!
Men det værste var at han ikke slapp pynten! Han bare fortsatte og fortsatte og dra av lenker som potensielt kunne surres sammen til ugjenkjennelige og totalt ubrukelige floker av pynt.
På dette tidspunktet var jeg så stresset at jeg faktisk dro meg selv i håret og brølte. Høyt!

Han trakk seg omsider tilbake.
Dessverre gikk det med en rekke med flagg.


Da jeg skulle løsne den opp så slet jeg trådene av flaggene. For å si det mindre pent så gikk det hele rett i dass. 
Men så kom jeg på at jeg kunne resirkulere selve flaggene til å bli flagg på flaggstenger istedet. Så kunne jeg bruke dem til å pynte på kaker og sånn. Fryd og glede!

Fram med limpistolen...

Også jeg som aldri har likt flagg. Nå sitter jeg altså her og spiser gamle, tørre lussekatter pyntet med flagg. Jaja, sånn kan det gå.


Summary: 
We have used the weekend to tidy the house. Every bit of Christmas decoration have been stored away. Snekkern ruined a pice of my chrismas ornaments and I reacted like a maniac; you know - screaming and pulling my hair. All in all it have been a splendid weekend :-)

torsdag 2. januar 2014

Så var alt over for denne gang...

Så er jula over og man begynner sakte men sikkert å rydde fram den vanlige hverdagen igjen.
11 måneder til man atter en gang kan dekke bordet med juleservise og sukkerstenger. Akkurat nå føles det veldig lenge til. Sukk!
Mulig jeg behøver den tiden til å komplettere Engleserviset som jeg dessverre klarte knuse litt av i en stygg oppvaskmaskinulykke. Meget irriterende siden serviset ikke lenger produseres.



Deler av romjulen tilbrakte jeg forresten i Trondheim hvor jeg stort sett satt og surmulte over at hotellet jeg bodde på ikke hadde egen parkering. Nå betalte jeg riktignok ikke selv de ekstra parkeringsutgiftene dette medførte, men min personlige mening er nå at et hotell bør ha et par parkeringsplasser å tilby...spesielt når det ikke engang ligger i sentrum av begivenhetene. Det hjelper så uendelig lite å bli kåret til å være Norges beste frokost-hotell åtte år på rad når man som gjest ender opp med å betale like mye for å parkere bilen (når man endelig finner ledig plass en kilometer unna hotellet) som å bo på hotellet. 

Det eneste bildet jeg tok da jeg var der er dette...
...det er deler av frokosten min den ene dagen. Jeg måtte stå 12 og et halvt minutt i kø for å få den ved den fantastiske frokostbuffeten. 

Skithotæll!

Men så kom vi hjem igjen, og kunne konstantere at juletreet fortsatt var like grønt som da vi pyntet det for to uker siden. Og det til tross for at vi ikke har gitt det en dråpe vann...til Snekker'ns store frustrasjon. Jeg mener det er en fordel med et tørrest mulig tre når jeg om to dager skal demontere det med hekksaksen min og hive bitene rett inn i peisen. 

Her er juletreet slik det var på vår lillejulaften, fredag 20. desember. 



Vi har fortsatt igjen litt kaker og godterier, men nå jobber vi hardt med saken fram til mandag, da vårt så utrolig mye sunnere og bedre liv begynner.



Champagnekjøleren er fullstendig ferdig med sin høytidstjeneste, og har vendt tilbake til sin litt kjedelige tilstand som fruktbolle. Festen er definitivt over...



Summary: 
Christmas is over and I have spent much of the holiday season to whine about having broken one of the dinner plates of my Christmas crockery. And as that was not enough I have been stuck in a hotel without any parking space for my car! For two whole days!
Happy new year to all of you!